• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
M. Zühdü Bilgi Hattı
Site Haritası
Takvim
Muhammed Zühdü(KS)

Anasayfa

Cenabı Hakka (CC) sonsuz hamdü senalar olsun ki bu sene de Ramazan Bayramına kavuşmuş bulunmaktayız. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm Ümmeti Muhammedin İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik eder, ülkemize ve islam alemine birlik beraberlik kaynaşma ve dayanışmaya vesile kılmasını, İnsanlığın geçtiği bu zor günlerden (imtihandan) Cenabı Hakkın yardımıyla sağlık ve afiyetle çıkmamızı, Allah'ı CC. her daim hatırımızdan çıkarmadan kullukta daim olmak üzere eski sağlıklı günlere afiyet ve huzurla dönmemizi, Ramazan ayında tutulan oruçların, okunan Kur'anı Kerim ve salavatların, Verilen zekat, sadaka ve fitreler ile kardeşlik ve dayanışmanın, İki cihan saadetimiz ve kurtuluşumuza bu mübarek ramazan bayramın vesile olmasını; Yüce Mevla'dan (C.C) niyaz ederim.
Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır... Ramazan ayı başlıyor, başladı derken sonlarına yaklaşıyoruz. "Evveli rahmet, ortası mağfiret, (günahların bağışlanması) sonu da cehennemden kurtuluş" olarak Yüce Peygamberimiz bizlere bu ayın önemini haber vermiştir. Kadir Gecesi'ne bu adı bizzat Yüce Allah vermiştir. Hepimiz için mübarek olsun. Bu gecenin adını taşıyan sûrede Yüce Mevlâmız: "Gerçekten biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'ni sana bildiren nedir? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O'nda melekler ve ruh, Rab'lerinin izniyle her bir iş için iner de iner. O gece tan yeri ağarıncaya kadar bir esenliktir"(1) buyurmaktadır. Bu gece, insanlığın ufkunda bir güneş gibi doğan Kur'an gecesidir. Şüphesiz böyle değerli gün ve geceleri, en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin görevidir.
Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır (Nevevî, el-Mecmû’, VI, 103-105). Vacip oluşu, sünnetle sabittir (Buhârî, Zekât, 70-78; Müslim, Zekât, 12-16; Ebû Dâvûd, Zekât, 18; İbn Mâce, Zekât, 21).
Oruç tutacak kimsenin sahur yemeği yemesi müstahabdır. Bunun vakti, gecenin sonudur. Alimlerden Ebu'l-Leys'e göre, gecenin son altıda biridir. Sahur yemeği, insana oruç için kuvvet verir. Sahurun geciktirilmesi müstahab ise de, ikinci fecrin doğup doğmadığından şübhe edilecek bir zamana kadar geciktirilmesi mekruhtur. Sahur, seher vaktinde yenecek yemektir. Bu yemeği yemeğe "Sahur Yemek" denir. Seher de, ikinci fecirden biraz öncesine kadar olan vakittir.
Bu ayda oruç tutmak mü'minler üzerine farz kılınmıştır. Kur anı Kerimde ; "Ey iman edenler, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, sizin üzerinizede oruç farz kılındı. Umulur ki, (oruç tutmak suretiyle kötülerden) korunursunuz." (Bakara -183) " İçinizden kim ramazan ayına yetişirse orucunu tutsun"( Bakara -184) Allahın kitabında methedilen , Rasülüllahın (SAV) in dilinde övülen, ilahi rahmet ve mağfiretin oluk oluk aktığı ramazan ayında bütün mü'minler dünyalarını saran gaflet ve tembellikten sıyrılarak Allahın rızasına koşmalıdırlar.
 1  ...
Canlı Dinle - Diyanet Risalet Radyo Resmi Web Sitesi

  


MANİSA İL İLÇE VE KÖYLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
Her Hakkı mahfuzdur.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret515036
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar37.820037.9715
Euro41.682341.8494
Hava Durumu
Saat
Kur'an Radyo
RİSALET RADYO
Diyanet Risalet Radyo
KABE TV CANLI
RECEPLİ
BAĞIŞ KABULÜ HS. NO.

 Manisa İl, İlçe ve Köyleri
Dayanışma Derneği
 

TÜRKİYE FİNANS KATILIM 
BANKASI

MANİSA ŞUBESİ 

HESAP NO

962136-1

IBAN NO

TR090020600064
009621360001

M. ZÜHDÜ CAMİİ
www.muhammedzuhdu.org