• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
M. Zühdü Bilgi Hattı
Site Haritası
Takvim
Muhammed Zühdü(KS)

Hakkımızda


MADDE 1- DERNEĞİN ADI VE AMBLEMİ
DERNEĞİN ADI; Manisa il İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneği, AMBLEMİ; aşağıda belirtilen amblemdir . 
Madde 2- DERNEĞİN MERKEZİ MANİSA’ dır.
Madde 3- DERNEĞİN AMACI a) Devletin Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması doğrultusunda çalışmalar yapar.b) Manisa il, ilçe ve köylerinde bulunan Hayrat Eserlerini Yaptırmak, Yaşatmak, Korumak ve Güzelleştirmek c) Manisa il ve İlçelerinde bulunan hayrat eserlerini, başta Recepli Köyü Camii Türbe ve müştemilatını yaptırmak, onarmak, çevre düzenlemesini yapmak ve güzelleştirmek.d) Manisa İl İlçe ve Köylerinde yaşayan halkımızın ortak kullanım alanı olan yapım, tamirat ve bakıma, çevre düzenlenmesine ihtiyaç gösteren mescit, camii, okul, kurs binası, hamam, türbe, köprü, yol, içme suyu, kabristan ve benzeri eserleri İLGİLİ MAKAMLARLA istişare ederek yaptırmak, yaşatmak, korumak ve güzelleştirmektir.e) Manisa il İlçe ve Köylerinde halkımızın yardımlaşmasını, birlik ve beraberliğini sağlamak, morallerini yüksek tutmak için piknik düzenlemek, hayır yemekleri tertip etmek, başta Recepli Köyü halkı tarafından her yıl geleneksel olarak yapıla gelen hayır yemeğini tertip etmek.f) Üyelerinin ortak sosyal, ekonomik, dinlenme, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal faaliyetler yapmak. Ecdadımızın birer emaneti olarak bizlere kadar ulaşan Cami, Türbe, Müze, Anıt gibi dini ve milli tarihi özelliği olan ve Yurdumuzun doğal güzelliği olan Deniz, dinlenme ve eğlenme yerlerine geziler tertip etmek.
Madde 4- ÇALIŞMA KONULARI Dernek siyasi çalışma yapamaz, ilgilenemez, partilerle ortak hareket edemez. Dernek amacını gerçekleştirmek için;a)Dernek faaliyetlerinin amacı doğrultusunda yürütülebilmesi için dernek binası inşa eder. Taşınır ve taşınmaz mal alır, satar veya kiralar, kiraya verir. Taşınır ve taşınmaz mal hibelerini dernek adına kayıt eder. b)Derneğin menfaatine tertip edilecek kermes, spor yarışması, sünnet, konferans ve emsali gibi diğer faaliyetler düzenler. Amacı doğrultusunda eğitici kurslar açar. c)Amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için bağış kabul eder, teberru kabul eder. Üye aidatlarını toplar. d)2860 sayılı yardım Toplama Kanunu Hükümleri çerçevesinde yardım toplar.e)Manisa il, İlçe ve Köylerinde halkımızın yardımlaşmasını birlik ve beraberliğini sağlamak moral seviyesini yüksek tutmak için sosyal faaliyetler tertip eder, hayır yemekleri düzenler, özellikle her yıl recepli köyünde geleneksel olarak yapıla gelen hayır yemeğini tertip etmek gibi çalışmalar yapmak sureti ile faaliyetlerini sürdürür. f)Üyelerinin ortak sosyal, ekonomik, dinlenme, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal faaliyetler yapmak. Ecdadımızın birer emaneti olarak bizlere kadar ulaşan Cami, Türbe, Müze gibi dini, milli ve tarihi özelliği olan ve doğal güzelliği olan dinlenme ve eğlenme yerlerine geziler tertip etmek.g) Gerektiği takdirde ferdi veya toplu olarak üyelerinin haklarını korumak onları mağdur etmemek, Derneğin amacı doğrultusunda yapacağı işlerde yasal prosedürü takip etmek hukuki konularda yardım almak için Avukat ve Müşavirler tutar.h) Faaliyetleri için ücretli personel çalıştırmak.i) Derneğin amaçlarına hizmet edecek ilmî, hayrî ve ticari müesseseler ile vakıflar kurar, gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmuş veya kurulacak vakıflara , katılabilir, mal varlığı verebilir. Ayrıca diğer gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmuş müesseseler ve vakıflarla işbirliği yapabilir.
j) Üyelerin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak, ve bunları işletmek. k)Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açmak. l) İhtiyaç sahibi Türk ve yabancı uyruklu öğrencilere yurt içi ve yurt dışı her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapar. Ayrıca yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma ve geliştirme merkezleri, her kademede okullar açar ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur
m) Derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için yazılı ve görsel yayınlar , milli ve manevi değerlere uygun basılı, sesli ya da görüntülü yayınlar, matbuat, sinema filmi, TV filmi, reklâm filmi, tiyatro eseri, gibi kültür ve sanat faaliyetleri yapar veya yaptırır. Amacını gerçekleştirecek çalışmalarda Internet ortamından istifade eder. Dernek adına bildiri, beyanname vererek, gazete, dergi, bülten vs. benzeri yayınlar çıkarır.
MANİSA İL, İLÇE VE KÖYLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ Dil şeker Mah.Tanyeli Sokak No: 23 MANİSA Kod No : 45-018-092 Tel : 0.236.231 76 22
 Bağışlarınız ve Reklam vermek için Dernek Saymanı: Memduh KARTAL 0 505 602 02 45
  e-posta adreslerimiz
bülten@muhammedzuhdu.org  
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam106
Toplam Ziyaret492820
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
Hava Durumu
Saat
Kur'an Radyo
RİSALET RADYO
Diyanet Risalet Radyo
KABE TV CANLI
RECEPLİ
BAĞIŞ KABULÜ HS. NO.

 Manisa İl, İlçe ve Köyleri
Dayanışma Derneği
 

TÜRKİYE FİNANS KATILIM 
BANKASI

MANİSA ŞUBESİ 

HESAP NO

962136-1

IBAN NO

TR090020600064
009621360001

M. ZÜHDÜ CAMİİ
www.muhammedzuhdu.org