Banka hesabımız MANİSA İL, İLÇE VE KÖYLERİ DERNEĞİMİZ adına açılmış resmi bir hesap olup herhangi bir kişi ile ilişkisi yoktur. Bu nedenle hesabımıza havale yoluyla yapılan bağışlarda Yalnızca Dernek adı belirtilmesi ve herhangi bir kişi ismi belirtilmemesi önemle rica olunur.
HİZMETLERİMİZE YAPTIĞINIZ YARDIMLARI MEVLÂ KABUL EYLESİN.
Müslümanlar için bu bayramlar; imanı, ibadeti ve tarihi bir sevinç atmosferinde buluşturan ve bu sevinci sonsuzluğa taşıyan önemli zaman dilimleridir. Ramazan Bayramımız, her yıl bizlere yüce kitabımız Kur'an- Kerim'in nazil oluşunu ve İslâm'ın doğuşunu yaşatırken, Kurban Bayramımız, Hz. Muhammed'den, üç ilâhî dinin kendisinde buluştuğu Hz. İbrahim'e uzanan yüce tarihe can verir.
"Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi'l-hamd" demektir.
Kurban Bayramının arifesinde sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakitte, farz namazların sonunda teşrik tekbiri getirmek vâciptir.
Kesim esnasında gerekli olan bazı şartlar vardır:
1. Kesenin Müslüman olması. Kadın veya erkek olması fark etmez, Müslüman olması yeterlidir.
2. Besmelenin çekilmiş olması. Besmele kasden terk edilirse kesilen hayvanın eti yenmez. Ancak unutularak veya şart olduğu bilinmeden terk edilirse yenir. 3. Boyunda kesilmesi gerekli olan damarların kesilmesi. Bu şart ihtiyari kesimde aranan bir şarttır. Hayvanın elden kaçtığı ve ızdırari kesimi gerektiren zaruret durumunda öldürücü yaranın açılması yeterlidir.
Hayvanın boğazında bulunan dört adet damardan en az üçünün kesilmesi gerekir. Bu dört damar şunlardır:
Yemek borusu, nefes borusu ve iki şah damarı.
HAYVANIN CANININ ÇIKINCAYA KADAR KANININ AKMASININ BEKLENMESİ GEREKİR.CAN ÇIKTIKTAN SONRA KESİME DEVAM EDİLİR.
24 saat Kâbe-i Muazzama canlı yayın akışını izleyebilirsiniz. ------------------------------------------------------------------- ---Allah-ü Teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:
Allahü teâlâ, Kâbe'yi, o Beyt-i Harâm'ı insanlar için din işlerinde bir düzen ve dünyâda cinâyetten emin bir yer kıldı. (Mâide sûresi: 97)
Kâbe-i muazzamaya bakmak sevâbdır. İlk görüldüğünde yapılan duâlar kabûl olunur. Peygamber efendimiz aleyhisselâm Kâbe-i muazzamayı gördüğü zaman; "Ey Allah'ım! Bu beytin şerefini, saygısını, heybetini arttır. Hac ve umre yapanların da şerefini, din gayretini, azametini (büyüklüğünü) ve keremini (cömertliğini) ziyâde et" diye duâ ederdi. (Ezrâkî)