"Tekbir" ise Allah'ı ululamak, yüceltmek demektir. Kurban bayramının arefe günü (9 zilhicce) sabah namazından başlayarak bayramın 4. gününe ikindi namazına kadar (13 zilhicce) ikindi namazı dahil farz namazlardan sonra toplam 23 defa "Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd" cümlesini söylemeye "teşrik tekbiri" denir.
KURBAN VE KESME ADABI---1-Kurban Kesmek kimlere vaciptir? Kurban kesmek dinen zengin ve mukîm olan her Müslüman erkek ve kadına vaciptir. 2-Hangi hayvanlar kurban edilebilir? Hayvanlardan yalnızca koyun, keçi, deve, sığır kurban edilebilir. Mandalar da sığır cinsindendir. Horoz, tavuk, hindi ve kaz gibi evcil hayvanlarla etleri yenen yabani hayvanlar kurban niyetiyle kesilemez.(Reddü'l Muhtar,6/313) ----- KESME ADABI---- HAYVANIN BOĞAZINDA BULUNAN DÖRT ADET DAMARDAN EN AZ ÜÇÜNÜN KESİLMESİ GEREKİR. BU DÖRT DAMAR ŞUNLARDIR:
YEMEK BORUSU, NEFES BORUSU VE İKİ ŞAH DAMARI.
HAYVANIN CANININ ÇIKINCAYA KADAR KANININ AKMASININ BEKLENMESİ GEREKİR.CAN ÇIKTIKTAN SONRA KESİME DEVAM EDİLİR.
Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, islam aleminin birliğine ve dünyadaki yaşanan zulümlerin bitmesine vesile kılmasını Yüce Allah'tan niyaz
ederiz. BASKAN
Kadir Gecesi'ne bu adı bizzat Yüce Allah vermiştir.
Bu gecenin adını taşıyan sûrede Yüce Mevlâmız: "Gerçekten biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'ni sana bildiren nedir? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O'nda melekler ve ruh, Rab'lerinin izniyle her bir iş için iner de iner. O gece tan yeri ağarıncaya kadar bir esenliktir"(1) buyurmaktadır.