14 Ekim 2015 ÇARŞAMBA günü Hicri yılbaşımızdır. Muharrem, Hicri takvimin ilk ayıdır.
Yüce Dinimiz İslam’da özel bir yere sahip olan Aşure günü muharrem ayı içerisindedir. Sözlükte “haram kılınan, yasaklanan kutsal olan, saygı duyulan” anlamlarına gelen Muharrem, savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan biridir.
Dernek Yönetim Kurulu adına Başkanımız Hüseyin UYSAL kurban bayramı mesajı yayınladı. Başkan’ın mesajı;
“Bayramlar Müslüman olma bilincimizi tazeleyen, millet olma irademizi canlı tutan, kardeşlik ve dostluk duygularımızı artıran rahmet, bereket dolu günlerdir.
Bu günlere bizleri kavuşturan Allah’ımıza sonsuz şükürler olsun. Müslümanlar için bu bayramlar; imanı, ibadeti ve tarihi bir sevinç atmosferinde buluşturan ve bu sevinci sonsuzluğa taşıyan önemli zaman dilimleridir.
Ramazan Bayramımız, her yıl bizlere yüce kitabımız Kur'an- Kerim'in nazil oluşunu ve İslâm'ın doğuşunu yaşatırken, Kurban Bayramımız, Hz. Muhammed'den, üç ilâhî dinin kendisinde buluştuğu Hz. İbrahim'e uzanan yüce tarihe can verir.
"Teşrik" Arap dilinde etleri doğrayıp kurutmak demektir. Vaktiyle bayramın birinci günü Mina'da kesilen kurbanların etleri, bayramın 2., 3. ve 4. günlerinde güneşte kurumaya bırakılırdı. Bu sebeple bu üç güne et kurutma günleri anlamında "eyyam-ı teşrik / teşrik günleri" denilmiştir.
"Tekbir" ise Allah'ı ululamak, yüceltmek demektir. Kurban bayramının arefe günü (9 zilhicce) sabah namazından başlayarak bayramın 4. gününe ikindi namazına kadar (13 zilhicce) ikindi namazı dahil farz namazlardan sonra toplam 23 defa "Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd" cümlesini söylemeye "teşrik tekbiri" denir.
İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed'e göre bu tekbirlerin söylenmesi kadın-erkek her Müslümana vaciptir.
Kurban Kesmek Şeâir-i İslamiyyedendir. Dini emirler ve yükümlülükler, farz, vacip, sünnet, müstehap gibi kısımlara ayrılır. Bu mükellefiyetler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hadislerinden çıkarılan hükümler neticesinde ortaya konmuştur.Hayvanın boğazında bulunan dört adet damardan en az üçünün kesilmesi gerekir. Bu dört damar şunlardır:
Yemek borusu, nefes borusu ve iki şah damarı.
HAYVANIN CANININ ÇIKINCAYA KADAR KANININ AKMASININ BEKLENMESİ GEREKİR.CAN ÇIKTIKTAN SONRA KESİME DEVAM EDİLİR.
Üyelerimiz ve Mahalle sakinlerince Yunusemre ilçemizin Karaveliler Mahallesinde bulunan Yakup Efendi KS kabir yapımı hafta sonu çalışması ile devam ediyor.