«— Ümmetime, Ramazan Ayi'nda, daha önceki ümmetlere verilmeyen bes özellik verilmistir:
1 — Allâh Katı'nda oruçlunun ağız kokusu, miskten daha hoştur.
2 — İftar anına kadar melekler onlar için istiğfar eder.
3 — O ayda şeytanların elebaşları tutuklanır.
4 — Ulu Allah her gün «Salih kullarımın kötülük ve sıkıntıdan kurtulmaları yakindir» buyurarak her gün cenneti süsler,
5 — O ayin son gecesinde günâhlari afvedilir.»
Sahâbiler «Yâ Rasülallah o gece Kadir Gecesi midir» diye sordular. Peygamber 'imiz onlara su cevabi verdi, «Hayir. Fakat her iyi amel işleyenin ameli bitince, mükâfati verilir.»
İnsanlığa , Allaha giden yolu gösteren Kuran-ı Kerimin indirildiği ve içinde bin aydan daha hayırlı olan bir gecenin bulunduğu mübarek ramazan ayına 13 NİSAN 2021 / Hicri 1 Ramazan 1442 iinşallah kavuşacağız. 12 Nisan Pazartesi akşamı ilk teravih kılınıp sahura kalkacagız. Rabbim mübarek eylesin. Bu ayda oruç tutmak mü'minler üzerine farz kılınmıştır.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِحَم * وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ * اِنَّا اَنْزَلْنَاهُ فِى لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ اِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ * فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ اَمْرٍ حَكِيمٍ * اَمْرًا مِنْ عِنْدِنَا اِنَّا كُنَّا مُرْسِلِينَ *
Kendisine samimiyetle yönelen gönülleri, yürekten yapılan yalvarış ve yakarışları geri çevirmeyeceğini haber veren Yüce Rabbimiz Kur'anı Kerimde "... Ey nefislerine karşı haddi aşmış kullarım, Allahın rahmetinden ümid kesmeyiniz. Çünkü Allah,(şirk ve küfürden başka) bütün günahları affeder..."(1) "Rabbinizie yalvara yakara , gizlice dua edin."(2) Dua edenin duasını kabul ederim." (3) buyurarak , biz kullarını huzura çağırmaktadır.
Dinimizde, duaların kabul edildiği,Allah'ın affının, lutfunun bol bol ihsan edildiği, pek bereketli ve feyizli geceler vardır. Bu bereketli ve feyizli gecelerden biride Şaban ayının 15 . gecesi olan "Berat" gecesidir.
Mi’raç, Sevgili Peygamberimizin en büyük mucizelerinden biridir, bir gece içinde Mekke’den Kudüs’e, oradan da aşkın bir âleme doğru yaptığı mukaddes ve manevî bir yolculuktur. Bu yolculuğun özet şekli Kur’ân-ı Kerîm’de, ayrıntısı ise sahih hadislerde anlatılır. Birçok ilâhî sırrı, hikmet ve bereketi bünyesinde barındıran bu kutsal gece hakkında, İsrâ sûresinin ilk âyetinde şöyle buyrulur:
“Kendisine âyetlerinden bir kısmını göstermek üzere kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiği Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir”[1].